Начин на приготвяне
Изчистваме мидите от черупките, измиваме ги в гевгир обилно на течаща вода, слагаме ги в тенджера, заливаме ги с вода и ги варим 5-10 минути с щипка сол.
Вадим мидите с решетъчна лъжица и ги разпределяме по чиниите за супа, а водата, в която са вряли, прецеждаме през двойна марля.
Пържим в предварително разтопеното масло нарязания на ситно лук, прибавяме брашното, пържим до порозовяване, сваляме запръжката от котлона, поръсваме с черния пипер и разреждаме с част от прясното мляко на гладка каша.
Изсипваме кашата в останалото мляко, прибавяме и бульона, в който са врели мидите, слагаме останалите подправки (магданоза и целината нарязани на много ситно) и оставяме течността да поври 10 минути.
С тази течност заливаме мидите и сервираме супата гореща.