Ezine.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Сафрид в гювеч

Сафрид в гювеч

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Сафрид в гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • сафрид - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и посоляваме рибата. Подреждаме я в гювеча. Покриваме я с нарязания на филийки лук, нарязаните скилидки чесън и ситно нарязания магданоз.

Поръсваме с черен пипер, заливаме я с олиото и виното, захлупваме гювеча с капак.

Печем сафрида в умерена фурна за около 30 минути, ястието трябва да остане на мазнина.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: