Сладкиш от макарони, ябълки и орехи

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
60
14
17/06/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене100 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 003
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните в леко подсолена вода, след което ги отцеждаме и разбъркваме с 1-2 с.л. масло.

Ябълките обелваме, нарязваме на кубчета и прибавяме към макароните. Към сместа добавяме и стафидите, ореховите ядки, разбитите яйца, изварата и половината от захарта, както и канела на вкус.

Сместа се изсипва в предварително намазнена тава и се пече в загрята силна фурна 60 минути под алуминиево фолио. След което махаме фолиото, подреждаме красиво полумесеци нарязани ябълки и поръсваме с още канела, 2-3 с.л. захар и останалото масло.

Запичаме във фурната още 30 минути на 100 градуса. Изключваме и наръсваме с остатъка от захарта, като оставяме на топло във фурната докато се разтопи.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар