Сладкиш от макарони, ябълки и орехи

Галя ВасеваГаля ВасеваНовак
17/06/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене100 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 779
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните в леко подсолена вода, след което ги отцеждаме и разбъркваме с 1-2 с.л. масло.

Ябълките обелваме, нарязваме на кубчета и прибавяме към макароните. Към сместа добавяме и стафидите, ореховите ядки, разбитите яйца, изварата и половината от захарта, както и канела на вкус.

Сместа се изсипва в предварително намазнена тава и се пече в загрята силна фурна 60 минути под алуминиево фолио. След което махаме фолиото, подреждаме красиво полумесеци нарязани ябълки и поръсваме с още канела, 2-3 с.л. захар и останалото масло.

Запичаме във фурната още 30 минути на 100 градуса. Изключваме и наръсваме с остатъка от захарта, като оставяме на топло във фурната докато се разтопи.

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар