Начин на приготвяне
Сваряваме макароните в леко подсолена вода, след което ги отцеждаме и разбъркваме с 1-2 с.л. масло.
Ябълките обелваме, нарязваме на кубчета и прибавяме към макароните. Към сместа добавяме и стафидите, ореховите ядки, разбитите яйца, изварата и половината от захарта, както и канела на вкус.
Сместа се изсипва в предварително намазнена тава и се пече в загрята силна фурна 60 минути под алуминиево фолио. След което махаме фолиото, подреждаме красиво полумесеци нарязани ябълки и поръсваме с още канела, 2-3 с.л. захар и останалото масло.
Запичаме във фурната още 30 минути на 100 градуса. Изключваме и наръсваме с остатъка от захарта, като оставяме на топло във фурната докато се разтопи.