Кремсупа от риба

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
144
75
Кремсупа от риба
17/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на парчета и я завържете в тензух. Нарежете лука и доматите на едро и сложете всичко заедно да се свари в подсолена вода.

Когато рибата омекне се изважда, а бульона се прецежда. Зеленчуците са пасират и се връщат обратно. Рибата се обезкостява и се смила с мелачка за месо или блендер и също се прибавя към зеленчуците. Изчакайте супата да кипне и подправете със сол и черен пипер на вкус.

Загрейте маслото и запържете в него брашното за 2-3 минути. Лека-полека разредете брашнената запръжка с рибен бульон, след което я добавете при останалите продукти.

Намалете огъня и варете до желаната плътност на супата. Готовата супа отстранете от котлона, оставете за няколко минути да изстине и застройте с разбитите яйца и лимонов сок.

Поръсете с магданоз и крутони и поднесете гореща.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: