Начин на приготвяне
Приготвяме нишестето, като го разтваряме в 200 мл студено мляко, а другото мляко го слагаме да се затопли. Добавяме захарта към млякото и разбъркваме. След това добавяме ванилиите и нишестето, като разбъркваме постоянно до сгъстяване на крема.
Измиваме, обелваме и нарязваме крушите на тънки парчета, поливаме ги отгоре с лимонов сок, за да не почернеят. Използваме продълговата тавичка, най-отдолу слагаме от крема, така че да се покрие дъното.
След това редим бишкоти, като първо ги потапяме в студено прясно мляко. Отгоре заливаме с крема и редим крушите. Редим втори ред бишкоти и заливаме отгоре с остатъка от крема за торта. Пъхаме в хладилника за 1 час.
През това приготвяме крема на Д-р Йоткер, той се разбива с миксер за 3 минути, като сме прибавили 150 мл студено прясно мляко към съдържанието на пакетчето. Пъхаме и крема в хладилника. Накрая изсипваме и разстиламе сметановия крем отгоре и настъргваме шоколад. Да ви е сладко!