Бишкотена торта с круши

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Бишкотена торта с круши
Снимка: Геновева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
9
"Който сме почерпили - допълнително е поискал, а рецептата е толкова лесна, че ви съветваме да я приготвите още днес"

Необходими продукти

  • бишкоти - 2 опаковка
  • нишесте - 1 бр. Ванилия
  • прясно мляко - 1 л и 250 мл
  • крем - 1 бр. на Д - р Йоткер сметанов
  • шоколад
  • круши - 3 бр.
  • захар - 130 г
  • ванилия - 3 бр.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме нишестето, като го разтваряме в 200 мл студено мляко, а другото мляко го слагаме да се затопли. Добавяме захарта към млякото и разбъркваме. След това добавяме ванилиите и нишестето, като разбъркваме постоянно до сгъстяване на крема.

Измиваме, обелваме и нарязваме крушите на тънки парчета, поливаме ги отгоре с лимонов сок, за да не почернеят. Използваме продълговата тавичка, най-отдолу слагаме от крема, така че да се покрие дъното.

След това редим бишкоти, като първо ги потапяме в студено прясно мляко. Отгоре заливаме с крема и редим крушите. Редим втори ред бишкоти и заливаме отгоре с остатъка от крема за торта. Пъхаме в хладилника за 1 час.

През това приготвяме крема на Д-р Йоткер, той се разбива с миксер за 3 минути, като сме прибавили 150 мл студено прясно мляко към съдържанието на пакетчето. Пъхаме и крема в хладилника. Накрая изсипваме и разстиламе сметановия крем отгоре и настъргваме шоколад. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: