Бишкотена торта с круши

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
137
613
853
43
20/08/2019
"Който сме почерпили - допълнително е поискал, а рецептата е толкова лесна, че ви съветваме да я приготвите още днес "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо439
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме нишестето, като го разтваряме в 200 мл студено мляко, а другото мляко го слагаме да се затопли. Добавяме захарта към млякото и разбъркваме. След това добавяме ванилиите и нишестето, като разбъркваме постоянно до сгъстяване на крема.

Измиваме, обелваме и нарязваме крушите на тънки парчета, поливаме ги отгоре с лимонов сок, за да не почернеят. Използваме продълговата тавичка, най-отдолу слагаме от крема, така че да се покрие дъното.

След това редим бишкоти, като първо ги потапяме в студено прясно мляко. Отгоре заливаме с крема и редим крушите. Редим втори ред бишкоти и заливаме отгоре с остатъка от крема за торта. Пъхаме в хладилника за 1 час.

През това приготвяме крема на Д-р Йоткер, той се разбива с миксер за 3 минути, като сме прибавили 150 мл студено прясно мляко към съдържанието на пакетчето. Пъхаме и крема в хладилника. Накрая изсипваме и разстиламе сметановия крем отгоре и настъргваме шоколад. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар