Класически пилаф

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Копирайтър
265
38
63
2
17/08/2019
"Проверена рецепта за класически пилаф, на която винаги може да разчитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 587
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ориз - 1 в.ч.
  • вода - 2 1/2 в.ч.
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте ориза.

Преместете в удобен огнеупорен съд и залейте с необходимото количество вода (за идеално сварен ориз са необходими 2.5 в.ч. вода, но при нужда долейте още).

Смъкнете пилафа от котлона, сложете масло, бъркайте да се разтопи и да не се слепи и овкусете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар