Класически пилаф

17/08/2019
Йозлям Кадирова
отЙозлям КадироваКопирайтър21632602
"Проверена рецепта за класически пилаф, на която винаги може да разчитате "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо20 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо345
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 1 в.ч.
  • вода - 2 1/2 в.ч.
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте ориза.

Преместете в удобен огнеупорен съд и залейте с необходимото количество вода (за идеално сварен ориз са необходими 2.5 в.ч. вода, но при нужда долейте още).

Смъкнете от котлона, сложете масло, бъркайте да се разтопи и да не се слепи и овкусете.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар