Моята лятна лазаня

13/08/2019
Геновева
отГеновеваЧирак51114160
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива, бели се, режи се на дълги ленти и се посолява. Оставя се за около 30 минути. Тиквичката се реже на дълги ленти и тя, осолява се и се оставя и тя за 20-30 минути. През това време си настържете кашкавал и топеното сирене и пригответе бешамелаов сос.

Бешамела приготвям, като в дълбока тенджера сипя повечко олио и като се сгорещи запържвам брашното в него. След това добавям студеното прясно мляко и бъркам енергично, докато се разтвори брашното, а не да остане на бучки.

Накрая добавям яйцата и разбърквам пак. Оставям за още 2 минути на котлона и изключвам. Овкусявам със сол, черен пипер и индийско орехче. Измиваме патладжана и тиквичката и ги оставяме да се отцедят. Разбиваме си заквасената сметана с малко вода, колкото да стане възможно да поливаме с нея.

Използвам продълговата тава, намазваме с олио най-отдолу и редим първи ред с тиквичките. Слагаме кашкавал и топено сирене отгоре и заливаме с бешамела. Втори ред редим шунка, отгоре кашкавал и половината смес от заквасена сметана.

Следващият ред е патладжан, кашкавал, топено сирене и поливаме с останалата заквасена сметана. Последен ред редим шунка, кашкавал, като оставяме кашкавал за отгоре и поливаме с бешамела. Печем в загрята фурна, докато се запече заливката и се получи кафеникава коричка.

Когато е готова, вадим и редим доматите отгоре, които сме ги нарязали на полумесеци и поръсваме ги с босилек и с кашкавал. Връщаме във фурната и печем, докато се запече кашкавала. Изключваме фурната и оставяме да се охлади. Не сервирайте зеленчуковата лазаня топла има вероятност да се разпадне, препоръчвам да я опитате, след като изстине.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар