Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Миш-маш с печени чушки

Миш-маш с печени чушки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Миш-маш с печени чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Заменете суровите чушки с печени и ще откриете, че миш-машът никога не е бил толкова вкусен"

Необходими продукти

  • чушки - 4 бр.
  • домати - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете чушките до омекване на 160 градуса фурна.

Нарежете доматите на кубчета, като е препоръчително да обелите доматите.

Омекналите чушки нарежете на ленти и оставете настрана.

В тиган загрейте олио, в което запържете чесъна с нарязаните на малки кубчета доматки, докато омекнат.

Добавете чушките, но бъркайте много внимателно. Задушете за 5 минути.

Чукнете яйцата в отделна купичка, посолете на вкус и сипете на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Смъкнете от котлона готовия миш маш.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: