Пуешко филе с ориз

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921195541
Пуешко филе с ориз
05/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 500 - 600 г филе
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • бульон - 3 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч. предварително сварен
  • масло - 2 с.л.
  • кашкавал - 1 с.л. настърган
  • олио - 6 с.л.
  • галета - 30 - 50 г
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате пуйката или само пуешкото филе. Отделяте го и го разрязвате на 5-6 отделни парчета.

Разбивате яйцето с 2 с.л. вода. Изсипвате галетата в плитък съд. Потапяте патешкото филе последователно в яйце, галета и после отново в яйцето и галетата.

Оставяте филетата поне за 40 минути в хладилник или фризер за да се охлади панировката. Вадите ги и ги изпържвате в силно сгорещената мазнина до готовност.

Кипвате бульона и добавяте вътре вече сварения ориз. Намалявате котлона и задушавате на слаб огън до абсорбирането на течността.

Отстранявате от котлона, добавяте подправки на вкус и изсипвате кашкавала и маслото. Обърквате добре.

Поднасяте патешкото филе с гарнитура ориз. По желание може да наръсите с магданоз.

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: