Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Миди в масло на тиган

Миди в масло на тиган

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Миди в масло на тиган
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • миди - 1 кг с черупките
  • лук - 1/2 глава
  • масло - 2 с.л.
  • копър - по желание
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме мидите и ги поставяме в съд с вода. Посоляваме и слагаме на котлона да врат.

Изваждаме ги, след като са се отворили, и ги премахваме от черупките им. В тиган поставяме маслото и изчакваме да се загрее.

След това си прибавяме мидите и разбъркваме от време на време. Вадим и оставяме на страна до цялостното им изстиване.

Можем да консумираме така, но ние ги обичаме с лук. И затова нарязваме лука и поръсваме с копър.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: