Нискомаслена домашна майонеза

Мария ДоеваМария Доева
Новак
9
23
34
2
28/07/2019
"Салатите стават по-вкусни, когато са с домашна майонеза, при това нискомаслена "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 624
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 150 г
  • олио - 250 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме си прясното мляко, горчицата, лимоновия сок и чесън на прах.

Всички тези изброени ги слагаме във висок съд, за да може спокойно да ги пасираме.

След това отгоре си изсипваме олиото и овкусяваме на вкус със сол и черен пипер.

Майонезата, която ще получим, е светла и пухкава смес, малко по-рядка от обикновена майонеза.

Тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
23.55 лв.
Виж ››

Заложете на домашната храна, особено ако имате тиган с двойно дъно, който готви вместо вас. Удобен, практичен, лесен за съхранение.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар