Нискомаслена домашна майонеза

28/07/2019
Мария Доева
отМария ДоеваНовак91
"Салатите стават по-вкусни, когато са с домашна майонеза, при това нискомаслена "
  • Приготвяне5 мин.
  • Общо5 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо112
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 150 г
  • олио - 250 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме си прясното мляко, горчицата, лимоновия сок и чесън на прах.

Всички тези изброени ги слагаме във висок съд, за да може спокойно да ги пасираме.

След това отгоре си изсипваме олиото и овкусяваме на вкус със сол и черен пипер.

Майонезата, която ще получим, е светла и пухкава смес, малко по-рядка от обикновена майонеза.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар