Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза»Нискомаслена домашна майонеза

Нискомаслена домашна майонеза

Мария ДоеваМария Доева
Новак
92534
Нискомаслена домашна майонеза
Снимка: Мария Доева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
"Салатите стават по-вкусни, когато са с домашна майонеза, при това нискомаслена"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 150 г
  • олио - 250 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме си прясното мляко, горчицата, лимоновия сок и чесън на прах.

Всички тези изброени ги слагаме във висок съд, за да може спокойно да ги пасираме.

След това отгоре си изсипваме олиото и овкусяваме на вкус със сол и черен пипер.

Майонезата, която ще получим, е светла и пухкава смес, малко по-рядка от обикновена майонеза.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: