Бутер кошнички с крем

29/07/2019
"Не искаме кекс, не искаме сладки - искаме само още от тези бутер кошнички със страхотен крем "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо412
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 2 пакета, свежо
  • Крем ванилия
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • царевично нишесте - 4 с.л. с връх (може и брашно)
  • масло - 50 г
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме крема от изброените продукти. Приготвяме го, като

в 1 ч.ч. мляко разтваряме нишесте. Останалото мляко слагаме на котлона и добавяме захарта, ванилията и маслото. След това отделяме жълтъците от белтъците.

Разбиваме жълтъците и добавяме на тънка струйка към млякото, след това бавно изсипваме към сместа нишестето, което предварително сме разтворили в студено мляко.

Бъркаме, докато се сгъсти. Разбиваме белтъците с 1 с.л. захар на сняг и бавно прибавяме към вече сваления от котлона крем. Разбъркваме до хомогенност. След като е готов, го оставяме да се охлади.

Изваждаме бутер тестото на стайна температура (да се отпусне, ако е замразено).

След това го разгъваме и нарязваме всеки лист на правоъгълници.

Като сме готови с рязането, взимаме тавичка с формички за мъфини и всяко едно парче го слагаме в дупчицата, и оформяме като кошничка.

След като сме готови, взимаме и надупчваме долната част на кошничката, за да не се надуе при печенето.

Пускаме фурната на 200 градуса и когато загрее, слагаме тестото, да го изпечем.

Изваждаме охладения крем и напълваме кошничките с него. Който желае да избегне приготовленията и охлаждането на крема, може да използва от готовия студен крем без печене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар