Ябълкова супа

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Ябълкова супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • ябълки - 500 г
  • канела - 2 щипки
  • лимони - сокът от 1/2 лимон
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л. (може и захар)
  • хляб - 1 бр. черно хлебче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете на малки парченца. Смесете в тенджера ябълките, канелата и лимоновия сок. Добавете канела и гореща вода (около 700 мл). Варете на умерен огън до готовност на ябълките. По желание може леко да пасирате супата.

Пригответе запръжка като загреете маслото на котлона, после добавите брашното и запържите до златисто. Разредете с малко от ябълковия бульон и добавете в ябълковата супа.

Поднесете с филийки черен хляб.

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: