Крокети с ориз

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k465
Крокети с ориз
25/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза във вряла подсолена вода около 15 минути и го отцедете.

Поръсва се с маслото и пармезана, прибавят се разбитите яйца и сместа се оставя да изстине.

Междувременно нарежете моцарелата и шунката на фини парченца.

Взима се по малко от оризовата смес в дланите, в средата се поставят шунка и моцарела и се правят равномерни крокети.

След това се овалват в галетата ии се пържат в малко олио, докато обият златист цвят.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: