Крокети с ориз

Крокети с ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • ориз - 400 г
  • пармезан - 50 г
  • моцарела - 200 г
  • масло - 40 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • шунка - 120 г
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза във вряла подсолена вода около 15 минути и го отцедете.

Поръсва се с маслото и пармезана, прибавят се разбитите яйца и сместа се оставя да изстине.

Междувременно нарежете моцарелата и шунката на фини парченца.

Взима се по малко от оризовата смес в дланите, в средата се поставят шунка и моцарела и се правят равномерни крокети.

След това се овалват в галетата ии се пържат в малко олио, докато обият златист цвят.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: