Начин на приготвяне
Желатинът се накисва с 3 – 4 с.л. студена вода, а млякото се кипва. Жълтъците се разбиват заедно с 3 с.л. от захарта в подходяща метална купа с миксер. След това се налива горещото мляко при непрекъснато разбиване.
Прибавя се ванилията. Купата се поставя в по – тесен съд с кипяща вода, така че тя да не достигне дъното му, и сместа се разбива с телена бъркалка около 5 – 10 минути, докато се сгъсти.
Желатинът се затопля на водна баня до пълното му разтваряне и се прибавя към яйчената смес. Почистените ягоди се пасират заедно с останалата захар.
Сметаната се разбива до пухкавост в суха купа. Ягодовото пюре внимателно се смесва с разбитата сметана и яйчената смес. Разбърква се добре и се излива в десертни купички. Оставя се да престои в хладилник 3 – 4 часа.
Украсява се с цели ягоди и се сервира.