Пълнени гъби с бекон и кашкавал

25/07/2019
"И вино да донесете, и биричка да отворите, няма да сгрешите - пълнените гъби си вървят перфектно и с двете "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо565
  • Преглеждания за месеца263
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете бекона на кубчета и ги изпържете без мазнина в сгорещен тефлонов тиган, докато хванат червеникава коричка.

След което ги извадете от тигана, но оставете отделената мазнина, и ги сложете върху домакинска хартия, за да се отцедят.

Почистете гъбите, измийте ги, подсушете ги и нарежете пънчетата им на ситно.

А калпачетата изпържете за 1-2 мин. в тигана с мазнината от бекона, извадете ги, наредете ги в намаслена тавичка и ги овкусете с черен пипер и сол.

Разбъркайте бекона с нарязаните гъби, ситно накълцания магданоз, галета и ¾ от кашкавала, подправете с черен пипер и напълнете калпачетата със сместа.

Отгоре наръсете с останалия кашкавал и сложете мезето да се пече 15-20 мин. на средната решетка в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Поднесете мезето, докато е горещо. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар