Пълнени гъби с бекон и кашкавал

25/07/2019
"И вино да донесете, и биричка да отворите, няма да сгрешите - пълнените гъби си вървят перфектно и с двете "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 898
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гъби - 12 големи печурки
  • пресен магданоз - 3 с.л.
  • бекон - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • галета - 100 г
  • масло - 100 г, краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете бекона на кубчета и ги изпържете без мазнина в сгорещен тефлонов тиган, докато хванат червеникава коричка.

След което ги извадете от тигана, но оставете отделената мазнина, и ги сложете върху домакинска хартия, за да се отцедят.

Почистете гъбите, измийте ги, подсушете ги и нарежете пънчетата им на ситно.

А калпачетата изпържете за 1-2 мин. в тигана с мазнината от бекона, извадете ги, наредете ги в намаслена тавичка и ги овкусете с черен пипер и сол.

Разбъркайте бекона с нарязаните гъби, ситно накълцания магданоз, галета и ¾ от кашкавала, подправете с черен пипер и напълнете калпачетата със сместа.

Отгоре наръсете с останалия кашкавал и сложете мезето да се пече 15-20 мин. на средната решетка в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Поднесете мезето, докато е горещо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар