Начин на приготвяне
Оформете бекона на кубчета и ги изпържете без мазнина в сгорещен тефлонов тиган, докато хванат червеникава коричка.
След което ги извадете от тигана, но оставете отделената мазнина, и ги сложете върху домакинска хартия, за да се отцедят.
Почистете гъбите, измийте ги, подсушете ги и нарежете пънчетата им на ситно.
А калпачетата изпържете за 1-2 мин. в тигана с мазнината от бекона, извадете ги, наредете ги в намаслена тавичка и ги овкусете с черен пипер и сол.
Разбъркайте бекона с нарязаните гъби, ситно накълцания магданоз, галета и ¾ от кашкавала, подправете с черен пипер и напълнете калпачетата със сместа.
Отгоре наръсете с останалия кашкавал и сложете мезето да се пече 15-20 мин. на средната решетка в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Поднесете мезето, докато е горещо.