Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с бекон и кашкавал

Пълнени гъби с бекон и кашкавал

Пълнени гъби с бекон и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И вино да донесете, и биричка да отворите, няма да сгрешите - пълнените гъби си вървят перфектно и с двете"

Необходими продукти

  • гъби - 12 големи печурки
  • пресен магданоз - 3 с.л.
  • бекон - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • галета - 100 г
  • масло - 100 г, краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете бекона на кубчета и ги изпържете без мазнина в сгорещен тефлонов тиган, докато хванат червеникава коричка.

След което ги извадете от тигана, но оставете отделената мазнина, и ги сложете върху домакинска хартия, за да се отцедят.

Почистете гъбите, измийте ги, подсушете ги и нарежете пънчетата им на ситно.

А калпачетата изпържете за 1-2 мин. в тигана с мазнината от бекона, извадете ги, наредете ги в намаслена тавичка и ги овкусете с черен пипер и сол.

Разбъркайте бекона с нарязаните гъби, ситно накълцания магданоз, галета и ¾ от кашкавала, подправете с черен пипер и напълнете калпачетата със сместа.

Отгоре наръсете с останалия кашкавал и сложете мезето да се пече 15-20 мин. на средната решетка в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Поднесете мезето, докато е горещо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: