Пиле с къри (Мург къри)

24/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - бутчетата и бялото месо от 1 пиле
  • домати - 1 бр. пресен или от консерва
  • лук - 3 глави, кромид
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • дафинови листа - 1 бр.
  • къри - 1 щипка
  • джинджифил - 1 щипка
  • куркума - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко загрято олио пуснете счукания чесън, кимиона и дафиновия лист, прибавете ситно нарязания лук и сол на вкус и го запържете до зачервяване.

Добавете пилешкото месо, нарязано на парчета, изпържете го от всички страни и след 3-4 мин. прибавете къри, куркумата, джинджифила и черния пипер.

Сипете вода, колкото да покрие месото, и когато се изпари така, че да се отдели от олиото, добавете домат, нарязан, но не пасиран.

Ястието може да остане и с повече сос, но когато е по-сухо, става по-вкусно.

Сервирайте го върху сварен ориз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар