Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Аламинути»Аламинут с наденица на тиган

Аламинут с наденица на тиган

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k626
Аламинут с наденица на тиган1 / 2
24/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Когато сте толкова гладни, че всяка минута е от значение, заложете на вкусен аламинут"

Необходими Продукти

  • наденици - 4 бр.
  • лук - 1 кг
  • бира - 250 г светла
  • олио - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надениците се надупчват с вилица и се слагат в дълбок тиган, като се налива един пръст вода.

Тиганът се захлупва и се оставя, докато водата започне да ври. Периодично надениците се обръщат.

Когато водата изври, се добавя олиото и надениците се пържат на умерена температура, без капак, докато станат златистокафяви.

Лукът се нарязва на полумесеци и се добавя в тигана. Пържи се до златисто, задушава се и се посолява. Сипва се бира и ястието се оставя на слаб огън, докато бирата се редуцира.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: