Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Солено Руло»Регенсбургско руло с пръжки

Регенсбургско руло с пръжки

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k710
07/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сланина - 250 г
  • картофи - 100 г
  • брашно - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • олио - за пържене
  • За плънката
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, сваряват се и се настъргват ситно. Към тях се прибавят брашното и яйцата, посолява се и се замесва твърдо тесто, което трябва леко да се отделя от съда. Разстила се на пласт с дебелина около 1 см.

Сланината се нарязва на малки кубчета и се запържва при постоянно бъркане в силно нагорещен тиган.

Пръжките се изваждат. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината до златисто. Прибавя се наситненият магданоз, поръсва обилно със сол и черен пипер и сместа заедно с пръжките се разпределя върху тестото.

Навива се внимателно картофено руло и се реже на парчета с дължина 5 см. Парчетата се поставят изправени в тиган, поръсват се с мазнина и се пържат. Сервират се горещи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: