Начин на приготвяне
Картофите се обелват, сваряват се и се настъргват ситно. Към тях се прибавят брашното и яйцата, посолява се и се замесва твърдо тесто, което трябва леко да се отделя от съда. Разстила се на пласт с дебелина около 1 см.
Сланината се нарязва на малки кубчета и се запържва при постоянно бъркане в силно нагорещен тиган.
Пръжките се изваждат. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината до златисто. Прибавя се наситненият магданоз, поръсва обилно със сол и черен пипер и сместа заедно с пръжките се разпределя върху тестото.
Навива се внимателно картофено руло и се реже на парчета с дължина 5 см. Парчетата се поставят изправени в тиган, поръсват се с мазнина и се пържат. Сервират се горещи.