Кисел кабес

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k245
23/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се сваряват в малко вода до полуготовност. Киселото зеле се нарязва на ивици, ябълката се бели и почиства от семената и се реже на кубчета.

Лукът се реже на четири и заедно с хвойната се прибавят към месото. Всичко се задушава до омекване, след това се добавя и кимионът. Долива се виното и ври още 2-3 минути.

В отделен съд се приготвя запръжка от маслото и брашното за соса, долива се бульонът, поръсва се с настъргания хрян и се подправя със сол.

Оставя се да ври на тих огън 5-6 минути и се добавя сметаната. Сосът се сипва при месото и всичко се оставя да ври 1-2 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: