Пълнен лук с телешка кайма и ориз

07/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо100
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и от горната част се отрязват капачетата. Вари се в подсолена вода 10 минути, охлажда се и сърцевината му се изважда, като 1/3 от нея се нарязва на ситно (за плънката), а останалата се запазва за соса.

Оризът се сварява в 300 мл вода и се добавя бульон. Щом поеме водата, се добавят наситненият лук и каймата. Запържва се като се бърка, докато каймата стане на трохи. Подправя се с мащерката и индийското орехче. Продуктите за овалване се смилат в блендер.

Плънката се разпределя в издълбаните глави лук, които се овалват в кашкавалено – хлебната смес. Пекат се в намазнена тава с един пръст вода 40 минути на 160 градуса.

Издълбаната от лука сърцевинасе запържва за минута в сгорещеното олио за соса. Добавят се нарязаните на едро печени чушки, доматите, бульона и счуканите орехи. Ври 10 – 15 минути и се подправя с риган. Готовият сос се пюрира и се поднася към ястието.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар