Баклава от Бела Църква

07/08/2019
"Ясно е откъде взехме рецептата за баклавата, а сега да вземете да я опитат, че после да ни похвалите "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо196
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата85
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • точени кори - 1 пакет
  • кокосови стърготини - 200 г
  • смлени орехи - 200 г
  • стафиди - 200 г
  • газирана вода - 200 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • олио - 300 мл
  • захар - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокосовите стърготини, ореховите ядки и стафидите се смесват. Прибавят се бакпулверът, ванилията и газирана вода.

Точените кори се разделят по две, плънката се разпределя, разстила се върху тях и се навиват рула. Всяко руло се разрязва на три или четири парчета (като пурички) и се нареждат в намазнена тава.

Баклавата се залива с нагрятото до кипване олио. Пече се 20 – 30 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Приготвя се сироп от захарта, разтворена в 1 литър гореща вода и се оставя да се охлади. Топлата баклава се залива с изстиналия сироп. Оставя се да престои 2- 3 часа и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар