Фалафели от нахут на фурна

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
178
2
23/07/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 926
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се сварява, а ако е от консерва - препоръчвам накисването му за едно денонощие в студена вода.

Нахутът се пасира с пасатор или чопър, но не на пюре, а да си остане по-едричък.

Към нея смесете останалите продукти (без олиото) и оформете топченца/кюфтенца с желаната от вас големина.

Наредете ги върху тава с хартия за печене, залейте ги с олио (но не обилно) и оставете да престоят в хладилник за 30 минути.

Изпечете на 180 градуса до готовност всички фалафели.

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар