Ezine.bg»Рецепти»Салати»Зелева салата»Топла салата от червено зеле

Топла салата от червено зеле

Топла салата от червено зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • зеле - 800 г червено
  • грах - 200 г стерилизиран
  • чушки - 250 г пиперки
  • масло - 100 мл растително
  • чесън - 30 г
  • колбаси - 150 г
  • сол - на вкус
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеното червено зеле се нарязва на ивички (жулиен) и се задушава в растителното масло до омекване заедно с нарязаните на филийки чесън и нарязаните на пръстенчета пиперки.

Прибавят се нарязаните на ивички и леко запържени колбаси, захар и сол на вкус.

Задушаването продължава още 5 – 10 минути.

Готовото задушено зеле се използува като гарнитура за птиче месо и колбаси.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: