Италианска баница с праз

11/08/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене110 мин.
Общо150 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • маргарин - 125 г или олио
  • картофи - 500 г
  • чесън - 1 скилидка
  • праз - 3 стръка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кладенче в брашното, последователно прибавете разтопения маргарин, яйцата, счукания чесън и омесете тесто.

Добавете сварените и пасирани картофи, индийското орехче, сол и черен пипер, месете още 10-ина мин. и оставете тестото да бухне.

След това го разточете на две по-дебели кори, с първата застелете предварително намазнена тава, наръсете със ситно нарязания праз, полейте с тънка струйка олио и покрийте с втората.

Притиснете двете кори плътно с пръсти, за да няма достъп на въздух, печете баницата 30-ина мин. в умерена фурна и я поднесете, докато е още гореща.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар