Гъби с масло на фурна

ЗорицаЗорица
Експерт
123
591
473
56
2
21/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 104
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и внимателно се отстраняват пънчетата им, така че да не се наруши цялостта на шапчиците, защото ще ни трябват цели, за пълнене.

Самите пънчета се нарязват на ситно заедно със обелените скилидки чесън.

Шапките на гъбите се нареждат в предварително намаслена с масло тавичка, на дъното на която сме изсипали предварително бялото вино, поръсват се с малко сол, черен пипер, сушен копър и се пълнят с наситнените скилидки чесън и нарязаните гъбени пънчета.

Върху всяка печурка се слага масло и отново се посолява със сол и черен пипер. Накрая на дъното на тавичката се изсипва и бялото вино.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса на средна решетка и включен вентилатор до получаването на приятен златисто-кафяв цвят - не повече от 15 -20 минути.

Сервираме нашите пълнени гъби в порционни чинии, залети с отделилия се в тавичката сос.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар