Начин на приготвяне
Обелете и нарежете лука на тънки дълги ивици, запържете ги леко с 40 г масло до леко зачервяване, добавете 2 с.л. вода, похлупете тигана и ги оставете да се задушават 15 мин. на слаб огън.
През това време нарежете и попарете сланината, охладете я, изцедете я и леко я запържете 3-4 мин. в останалото масло.
В купичка разбийте яйцата със сметана и настърганото сирене и прибавете счуканата орехова ядка, сол и черен пипер на вкус.
Разстелете тестото в тавата, намазана с масло, разпределете 2/3 от лука, полейте с яйчената смес и запечете пицата 30 мин. на 200 градуса.
Нанесете равномерно останалия лук, наръсете със сланината и върнете пицата във фурната за 15 мин. на 150 градуса.