Пица с лук по италиански

11/08/2019
"Специално за почитателите на пицата и феновете на Италианската кухня "
Приготвяне35 мин.
Готвене65 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо331
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • готово тесто - 250 г
  • сланина - 150 г, или др. колбас
  • лук - 600 г, кромид
  • орехи - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • пармиджано - 100 г
  • сметана - 100 г
  • масло - 55 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука на тънки дълги ивици, запържете ги леко с 40 г масло до леко зачервяване, добавете 2 с.л. вода, похлупете тигана и ги оставете да се задушават 15 мин. на слаб огън.

През това време нарежете и попарете сланината, охладете я, изцедете я и леко я запържете 3-4 мин. в останалото масло.

В купичка разбийте яйцата със сметана и настърганото сирене и прибавете счуканата орехова ядка, сол и черен пипер на вкус.

Разстелете тестото в тавата, намазана с масло, разпределете 2/3 от лука, полейте с яйчената смес и запечете пицата 30 мин. на 200 градуса.

Нанесете равномерно останалия лук, наръсете със сланината и върнете пицата във фурната за 15 мин. на 150 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар