Пилешко рагу с чушки

13/08/2019
"Вкусно е, само това ще кажем, за останалото може да се досетите и сами "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо74
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 600 г филе от гърди
  • червени чушки - 3 бр.
  • зелени чушки - 3 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • мед - 2 ч.л. течен
  • кетчуп - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете чесъна, накълцайте го на ситно, разбъркайте го с мед, кетчуп и соев сос и с получената смес намажете филето.

В голям тиган сгорещете олиото, изпържете в него отцеденото от маринатата и подсушено месо по 7 мин. от всяка страна, след което го извадете и го нарежете на тънки лентички.

В същата мазнина изпържете за 6-7 мин. нарязания на полумесеци обелен лук и почистените от дръжките и семената и оформени на тънки ивички чушки.

Върнете пилешките лентички, добавете останалата марината, поръсете със сол и черен пипер и сгорещете рагуто, като го разбърквате, за да не кипне, и го поднесете. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар