Печена риба по индийски

14/07/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо28
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг скумрия или мерлуза
  • домати - 5 - 6 бр. или 1 с.л. доматено пюре
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лимони - 2 бр.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • къри - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в малък тиган, леко запържете счуканите скилидки чесън, прибавете кърито и задушете на тих огън 3-4 мин.

След това добавете червения пипер, сока и настърганата кора на единия лимон и ситно накълцаните домати, долейте вода и варете, докато соса се сгъсти.

Нарязаната на парчета риба поставете в тавичка, поръсете ги със сол и оцет и ги залейте с приготвения сос.

Втория лимон нарежете на тънки филийки, подредете ги върху мерлузата и печете ястието 20 мин. в умерена фурна. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар