ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Оризова Супа»Оризова супа с кюфтенца

Оризова супа с кюфтенца

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148
533
557
62
Оризова супа с кюфтенца
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
15/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме кюфтенцата, като към каймата слагаме нарязан лук кромид (1/2 от лука), кимион, черен пипер, наситнен пресен магданоз и галета (1 с.л.). Яйцето разбиваме с щипка сол и малко от него, прибавяме към каймата, а другата част от яйцето, заделяме за застройката.

Каймата омесваме добре и правим от нея кюфтенца, които обилно овалваме в брашно. В тенджерка наливаме олио (4 с.л.) и в него запържваме кюфтенцата. После прибавяме другата половина нарязан кромид лук.

Ръсваме черен пипер на вкус и пушен червен пипер (1/2 ч.л.). Слагаме малко чубрица и наливаме топла вода (1 л и 500 мл). Когато заври супата, слагаме и измитият ориз.

Варим до готовност на кюфтенцата, лука и ориза. Посоляваме на вкус. Може да се наложи да долеем топла вода.

Сварената оризова супа застройваме с яйцето, смесено с кисело мляко и малко лимонена киселина. Поръсваме с наситнен пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: