Оризова супа с кюфтенца

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
482
548
42
15/07/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме кюфтенцата, като към каймата слагаме нарязан лук кромид (1/2 от лука), кимион, черен пипер, наситнен пресен магданоз и галета (1 с.л.). Яйцето разбиваме с щипка сол и малко от него, прибавяме към каймата, а другата част от яйцето, заделяме за застройката.

Каймата омесваме добре и правим от нея кюфтенца, които обилно овалваме в брашно. В тенджерка наливаме олио (4 с.л.) и в него запържваме кюфтенцата. После прибавяме другата половина нарязан кромид лук.

Ръсваме черен пипер на вкус и пушен червен пипер (1/2 ч.л.). Слагаме малко чубрица и наливаме топла вода (1 л и 500 мл). Когато заври супата, слагаме и измитият ориз.

Варим до готовност на кюфтенцата, лука и ориза. Посоляваме на вкус. Може да се наложи да долеем топла вода.

Сварената оризова супа застройваме с яйцето, смесено с кисело мляко и малко лимонена киселина. Поръсваме с наситнен пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар