Телешки медальони в зелен сос

21/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо32
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг Бонфиле
  • лапад - 2 ч.ч. нарязан
  • магданоз - ½ връзка
  • кисело мляко - 200 г
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • масло - 3 с.л. краве
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете телешкото от ципите и го нарежете по дължината на влакната на 6 парчета.

Всяко парче начукайте, така че да получи кръгла форма, като с нож оформете краищата им.

Изпържете медальоните от двете страни в сгорещеното масло до готовност.

Задушете лапада в собствения му сок под капак, претрийте го през сито и добавете киселото мляко, сол на вкус и лимоновия сок.

Загрейте соса, разпределете го по чиниите, сложете отгоре медальоните, наръсете ги с наситнения магданоз и ги поднесете. По желание може да добавите и пържени картофи към порцията.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар