Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Борани от зелен фасул

Борани от зелен фасул

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Борани от зелен фасул2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • масло - 100 г
  • лук - 2 глави
  • кисело мляко - 250 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеления фасул, почистете го от връхчетата и конците, ако има такива, и го нарежете на парченца. Сварете го почти до готовност във вряща подсолена вода.

Извадете зеления фасул и го отцедете. Загрейте маслото и запържете вътре нарязания на ситно лук.

Когато лукът омекне добавете и зеления фасул, разбъркайте и овкусете със сол. Покрийте с капак е задушавайте около 5-7.

Готовото ястие се поднася наръсено със ситно нарязан магданоз. В отдлен съд се предлага киселото мляко, в което сте сложили счуканите чеснови скилидки и сол.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: