Печено пилешко фрикасе по банкянски

21/08/2019
"Казахте, че не сте опитвали печено фрикасе и ние решихме да ни изненадаме с едно "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с подсолена вода, в която сте пуснали кубчето бульон, сварете пилето, след което го обезкостете и го нарежете на ивички.

Задушете с половината масло измитите и нарязани на тънки филийки гъби, овкусени с черен пипер.

В друг съд запържете в останалото масло брашното до розово, налейте 2-3 к.ч. от бульона, бъркайте, докато сместа стане на кашичка, и веднага прибавете настърган кашкавал.

Като изстине кашата, прибавете месото, гъбите и разбитите жълтъци, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Накрая сложете разбитите на пяна белтъци (от тях сместа бухва) и печете ястието 15 мин. в умерена фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар