Яхния от телешко шкембе в гърне

09/07/2019
"Мъжете не се ухажват с цветя, на тях трябва да приготвите една яхния от телешко шкембе и са ваши "
Приготвяне50 мин.
Готвене360 мин.
Общо410 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо65
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко шкембе - 1 кг
  • домати - 3 бр. от консерва
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 2 глави
  • бяло вино - 4 ч.ч.
  • масло - 75 г краве
  • дафинови листа - 1 бр.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и добре измито телешко шкембе нарежете на ивици, обелените лук и чесън – на филийки, а доматите – на кубчета.

В гърне наредете пласт шкембе, върху него разпределете част от нарязаните зеленчуци и парченца масло, като по този начин редувайте продуктите, докато свършат.

Накрая добавете дафиновия лист, поръсете с червен, черен пипер и сол, залейте с виното, похлупете гърнето и сложете яхнията да се задушава на слаб огън 6-7 часа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар