Начин на приготвяне
Обелете едната глава лук, направете в нея разрез, вкарайте в него дафиновия лист и боднете карамфилчето.
Сложете я заедно с месото от свинска плешка в тенджера, залейте ги с толкова вода, колкото да ги покрие, и ги варете на тих огън 2 часа.
Оставете месото да изстине, отстранете му мазнините и костта и го нарежете на парченца.
В голям тиган загрейте 1 с.л. маргарин, изпържете в него обелените и нарязани на кръгчета останали глави лук.
Добавете добре изцеденото и ситно накълцано кисело зеле и виното, подправете със захарта, сол и черен пипер и го задушавайте 30 мин.
Обелените картофи сложете да се варят 20 мин. в подсолена вода, отцедете ги и ги размачкайте, докато са горещи.
Прибавете към тях останалия маргарин, сметаната и горчицата, поръсете ги с черен пипер и сол и ги разбъркайте добре.
Намажете с мазнина тава, наредете в нея на пластове зелето, месото и пюрето и печете ястието 15 мин. в средата на предварително сгорещена до 200 градуса фурна.