Картофена запеканка с кисело зеле и месо

08/07/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете едната глава лук, направете в нея разрез, вкарайте в него дафиновия лист и боднете карамфилчето.

Сложете я заедно с месото от свинска плешка в тенджера, залейте ги с толкова вода, колкото да ги покрие, и ги варете на тих огън 2 часа.

Оставете месото да изстине, отстранете му мазнините и костта и го нарежете на парченца.

В голям тиган загрейте 1 с.л. маргарин, изпържете в него обелените и нарязани на кръгчета останали глави лук.

Добавете добре изцеденото и ситно накълцано кисело зеле и виното, подправете със захарта, сол и черен пипер и го задушавайте 30 мин.

Обелените картофи сложете да се варят 20 мин. в подсолена вода, отцедете ги и ги размачкайте, докато са горещи.

Прибавете към тях останалия маргарин, сметаната и горчицата, поръсете ги с черен пипер и сол и ги разбъркайте добре.

Намажете с мазнина тава, наредете в нея на пластове зелето, месото и пюрето и печете ястието 15 мин. в средата на предварително сгорещена до 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар