Супа от бяла леща с бекон и пармезан

19/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в тенджера почистените и нарязани на дребно картофи, моркови, целина, кромид, праз и чесън, залейте ги с вода и ги сложете на огъня.

Когато супата заври, добавете измитата леща, а след нея и предварително накиснатите в студена вода гъби, подправете я на вкус със сол и бял пипер и я варете под капак около час.

Преди да я поднесете, поръсете супата с изпържения в собствената си мазнина бекон, ситно нарязания магданоз и настърган пармезан.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар