ezine.bg»Рецепти»Предястия»Индийски самоси

Индийски самоси

ЙоанаЙоана
Новак
4
3
16
Индийски самоси
24/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции20
"СЕНЗАЦИЯ!!! Кулинарната тайна на Малката Булка е разкрита!!! Вижте тук"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с 1/2 ч.л. сол и добавете 4 с.л. олио. започнете да месите, докато се получат трохи и доливайте постепенно около 110 мл вода. Готовото тесто леко намазнете и го оставете за 30 минути.

Сварете, обелете и нарежете картофите на малки кубчета. загрейте 4 с.л. олио в дълбок тиган. Намалете температурата и запържете ситно нарязани лук, след което добавете граха, джинджифила, ситно нарязаните чушки и скълцан кориандър на вкус, нарязаните картофи, сол, кимион, около 1 ч.л. млян кориандър и 1 ч.л. гарам масала. След няколко минути бъркане махнете от колтона.

Разделете тестото на 10 топчета и ги разточете на кръгчета с диаметър 12 сантиметра. Кръгчетата се делят на 2 и всеки полумесец се навива на нещо като конус, като се слепва с вода.

Напълнете ги с плънката и ги покрийте. Изпържете индийските самоси на маслена баня - трябва да станат кафеникави и хрупкави.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: