Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Индийски самоси

Индийски самоси

ЙоанаЙоана
Новак
46
Индийски самоси2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
20
"СЕНЗАЦИЯ!!! Кулинарната тайна на Малката Булка е разкрита!!! Вижте тук"

Необходими продукти

  • брашно - 300 гр.
  • сол - 2 ч.л.
  • лук - 50 г кромид
  • картофи - 500 г
  • олио - 400 мл
  • кимион - 1 ч.л.
  • люти чушки - 1 бр.
  • грах - 150 г
  • кориандър - пресен, на
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с 1/2 ч.л. сол и добавете 4 с.л. олио. започнете да месите, докато се получат трохи и доливайте постепенно около 110 мл вода. Готовото тесто леко намазнете и го оставете за 30 минути.

Сварете, обелете и нарежете картофите на малки кубчета. загрейте 4 с.л. олио в дълбок тиган. Намалете температурата и запържете ситно нарязани лук, след което добавете граха, джинджифила, ситно нарязаните чушки и скълцан кориандър на вкус, нарязаните картофи, сол, кимион, около 1 ч.л. млян кориандър и 1 ч.л. гарам масала. След няколко минути бъркане махнете от колтона.

Разделете тестото на 10 топчета и ги разточете на кръгчета с диаметър 12 сантиметра. Кръгчетата се делят на 2 и всеки полумесец се навива на нещо като конус, като се слепва с вода.

Напълнете ги с плънката и ги покрийте. Изпържете индийските самоси на маслена баня - трябва да станат кафеникави и хрупкави.

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Kremena
Kremena
Много са вкусни . Едно от любимите ми индийски ястия .Аз добавих вместо грах -кисели кpаставички. Станаха супер :)
17.10.2014 16:32