Панирани пилешки крилца с бира

05/07/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАНовак1694
"Бирата не е похабена само когато е изпита или когато е използвана за приготвянето на панирани пилешки крилца с бира "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 531
  • Преглеждания за месеца1203
  • Преглеждания за седмицата363
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • панировка
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • бира - 1 к.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешки крилца се измиват, срязват се две части и се почистват от заострените части. Заливат се с вода и сваряваме за 20 минути.

Отцеждаме добре и поръсваме със сол и черен пипер. В купа се разбива яйцето с малко сол. Добавят се 3 с.л. брашно и наливаме по малко от бирата, като се разбърква да стане гъста кашичка без бучки.

В тиган се загрява олио, всяко парче от крилцата се овалва в панировката и пържим до златисто от всички страни. Сервираме със салата и чаша пива.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар