Панирани пилешки крилца с бира

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
248
5
05/07/2019
"Бирата не е похабена само когато е изпита или когато е използвана за приготвянето на панирани пилешки крилца с бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 548
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • панировка
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • бира - 1 к.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешки крилца се измиват, срязват се две части и се почистват от заострените части. Заливат се с вода и сваряваме за 20 минути.

Отцеждаме добре и поръсваме със сол и черен пипер. В купа се разбива яйцето с малко сол. Добавят се 3 с.л. брашно и наливаме по малко от бирата, като се разбърква да стане гъста кашичка без бучки.

В тиган се загрява олио, всяко парче от крилцата се овалва в панировката и пържим до златисто от всички страни. Сервираме със салата и чаша пива.

Подложна чиния с брокатен ефект ф33
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Подложна чиния с брокатен ефект ф33
8.49 лв.
Виж ››

Придайте стил и елегантност на трапезата с красива подложна чиния, върху която ще сервирате своите специалитети. Страхотно качество и дизайн. Може да избирате между 4 цвята. Подложната чиния с брокат ще спечели сърцето на всяко кухненско шкафче на мига - и вашето, разбира се.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар