Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени мезета»Панирани пилешки крилца с бира

Панирани пилешки крилца с бира

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Панирани пилешки крилца с бира
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Бирата не е похабена само когато е изпита или когато е използвана за приготвянето на панирани пилешки крилца с бира"

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • панировка
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • бира - 1 к.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешки крилца се измиват, срязват се две части и се почистват от заострените части. Заливат се с вода и сваряваме за 20 минути.

Отцеждаме добре и поръсваме със сол и черен пипер. В купа се разбива яйцето с малко сол. Добавят се 3 с.л. брашно и наливаме по малко от бирата, като се разбърква да стане гъста кашичка без бучки.

В тиган се загрява олио, всяко парче от крилцата се овалва в панировката и пържим до златисто от всички страни. Сервираме със салата и чаша пива.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: