Свинско фрикасе

04/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо365
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг бонфиле
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • сметана - 500 мл
  • олио - 6 - 8 с.л.
  • кимион - на вкус, смлян
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете подготвеното свинско бонфиле на парченца, подправете го със сол и черен пипер на вкус, оваляйте го в брашното, изпържете го в половината загрято олио и го сложете настрана в чиния.

Запържете в останалото олио ситно нарязания лук, добавете накълцаните на ивици чушки и изпържете и тях.

Върнете месото, залейте със сметаната, поръсете с кимиона и задушавайте ястието на слаб огън около 30 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар