Панирани пилешки рулца

04/07/2019
"Лесно и бързо се правят - ето защо това са любимите ни панирани пилешки рулца "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо421
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 2 двойки гърди
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 малка
  • лук - 1 глава, кромид
  • орехови ядки - 1 шепа
  • царевични пръчици - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • майонеза - 1 ч.л.
  • олио - 8 с.л.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в 2-3 с.л. загрято олио накълцания лук, добавете настъргания на едро ренде морков и нарязаната на малки кубчета тиквичка, пържете още малко и сипете сместа в купа.

След като поизстине прибавете майонезата, счуканите или смлени орехи, сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.

Разрежете пилешките гърди, начукайте ги, натрийте ги със сол и черен пипер, сложете върху тях пълнеж и завийте рулца.

Оваляйте рулцата в брашно, после в яйцата, разбити със сол, червен и черен пипер, и накрая в смлените в блендер царевични пръчици.

Изпържете панираните пилешки рулца в останалото олио от двете страни до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар